Luxul confortului cu mai puțin impact asupra mediului

octombrie 19, 2022

NEXYA S4 E Invertor
Puterea cu forma de eleganță.
Noul model Nexya S4 E de la producătorul italian Olimpia Splendid, cu compresor de tip Inverter este o alegere perfecta pentru casa ta.

Olimpia Splendid in 2018 lanseaza un sistem de aer conditionat rezidential utilizand agent frigorific R32-NEXYA S4 E Inverter

Specificații
Patru modele: 9 – 12 – 18 – 24
Puterea de ieșire în răcire (nominală): 2,64 kW – 3,52 kW – 5,28 kW – 7,03 kW
Puterea de ieșire la încălzire (nominală): 2,93 kW – 3,37 kW – 5,57 kW – 7,33 kW
Clasa de eficiență energetică în răcire: A ++
Clasa de eficiență energetică în încălzire (aria climatică medie): A +
Gazul ecologic R-32 *
Afișaj cu LED-uri în spate
Timer 24h

Agentul frigorific R32 este un freon sintetic de ultima generație , de substitutie definitiva (hidrofluorocarburi) care nu contine clor in molecula (CH2F2, difluormetan). Acest tip de freon apartinand clasei hidroflurocarburi (HFC) nu afecteaza mediul si este printre principalele fluide frigorifice pentru viitor. R32 este un agent frigorific de generatie viitoare, care transporta in mod eficient caldura si are un impact redus asupra mediului.

Freonul R32 vs. agentul frigorific R410A

R32 este adecvat in special pentru utilizarea in aplicatiile in care s-au utilizat freonii R22 sau R410A. Un avantaj al utilizarii freonului R32 este eficienta mai mare decat al agentului frigorific R410A. Presiunea saturata a freonului R32 este similara cu cea a agentului frigorific R410A. R32 are o temperatura critica mai ridicata decat R410A. Caldura necesara pentru evaporarea freonului R32 este mai mare decat cea a freonului R410A. R32 are o capacitate de racire volumetrica mult mai mare decat R410A, ceea ce duce la cresterea eficientei. Densitatea freonului R32 este mai mica decat cea a agentului frigorific R410A, astfel incat cantitatea de incarcare este mai mica, iar impactul asupra climatului este mai redus.

Dezavantajul freonului R32 este ca are o temperatura ridicata de refulare, avand o consecinta directa in degradarea uleiului care poate provoca defectiuni diferite ale compresoarelor. Temperatura de refulare trebuie sa fie limitata la un nivel acceptabil pentru a asigura functionarea corecta a sistemului si a compresorului. In comparatie cu R410A, freonul R32 are un potential de incalzire globala (GWP) cu o treime mai mic si este remarcabil pentru impactul sau redus asupra mediului.

R32 este potrivit pentru toate tipurile de climate din intreaga lume. R32 nu prezinta niciun efect negativ asupra mediului inconjurator, iar nivelul de performanta se incadreaza in clasa de energie electrica A+++.

Lista Produse

Nu ai niciun produs în coș.