Diferenţa dintre pompele de căldură aer-apă şi cele geotermale

iulie 3, 2023

Alegem o pompă de căldură aer-apă sau o pompă de căldură geotermală?Haideţi să vedem care este diferenţa.

  • O pompă de căldură aer-apă are o unitate exterioară ce extrage energia din aerul de afară. În acest caz aveţi nevoie atât de unitatea interioara cât şi de cea exterioară. Însă avantajul este că nu aveţi nevoie de foraje în pământ. Pompa de căldură lucreayă până la o temperatură exterioară de -20*C.
    Unitatea exterioară necesită întreţinere minimă, însă este important ca ea să aibă spaţiul necesar pentru ca aerul să poată circula liber prin ea. Comparativ cu pompele de căldură geotermale preţul de instalare este mai mic. Pentru a obţine mai multă putere puteţi utiliza câteva pompe în paralel.
  • Pompele de căldură geotermale preiau energia din sondele ce sunt forate la aproximativ 100 de metri în pământ. Ele furnizează o mulţime de energie şi lucrează excelent în regiunile mai reci. Ele furnizează mai puţină energie în regiunile în care nivelul apelor subterane este mai mic.

„- Asemănarea între ele este că ambele utilizează energia regenerabilă şi vă pot reduce considerabil din costurile pentru încălzire. Aveţi nevoie doar de energie electrică pentru a rula compresorul, pompa de circulaţie şi alte componente” Peter Lydén, expert CTC.

De unde ştiu de ce fel de pompă de căldură am nevoie?

  • Diferite opţiuni se pot potrivi pentru aceaşi casă, totul depinde de un şir de factori ca: în ce regiune locuiţi, necesarul termic, tipul de sol etc. De asemenea, sursa de încălzire pe care o aveţi poate face diferenţa. Spre exemplu, dacă acum aveţi cheltuieli mari pentru încălzire puteţi alege o pompă de căldură geotermală, datorită economiilor pentru încălzire vă veţi recupera rapid investiţia. Aspectul estetic joacă de asemenea un rol important, vă doriţi să aveţi o unitate exterioară?

Ce sfaturi aveţi pentru a putea alege o pompă de căldură?

– ” Este important nu doar să luaţi in calcul costul investiţiei iniţiale, dar şi investiţia în timp” spune Peter.

 

Ce ajutor pot primi pentru a alege o pompă de căldură?

– La Cvadro Therm avem cei mai buni specialişti. Toţi inginerii din echipa noastra au peste 10 ani de experienţă în lucrul cu pompele de căldură, timp în care au furnizat constant cele mai bune soluţii pentru mii de proiecte din întreaga ţară. Noi vă alegem pompa de care aveţi nevoie, cea care vă va aduce economii maximpentru cel mai mic preţ.

Vă doriţi să aflaţi de ce sumă aveţi nevoie pentru a instala o pompă de căldură?

Puteţi cere o ofertă aici sau ne puteţi vizita showroomul din Chisinau.

Lista Produse

Nu ai niciun produs în coș.