Cum se instalează o pompă de căldură geotermală?

august 3, 2023

În acest articol vă vom prezenta procesul de instalare a unei pompe geotermale, începând din momentul pregătirilor și terminând în momentul în care pompa de căldură începe să vă încălzească casa.

Pregătire grădinii

Atunci când trebuie să îneceapă procesul de forare, în curtea casei dumneavoastră sunt trasate zonele de forare și este amplasată mașina de forare. Chiar dacă procesul de forare este unul anevoios și murdar compania ce execută aceste lucrări se străduie să nu deterioreze florile, gresia, gazonul etc.

 

Scoatem energia din pământ

Începem să forăm. Pentru a extrage îndeajunsă energie sondele trebuie să aibă o lungime de 80-100 de metri. Pentru a obține mai multă energie puteți fora două sau mai multe sonde ce vor fi ulterior conectate într-un singur sistem.

Instalația subterană

După ce au fost făcute, sondele sunt trasate prin pământ (la o adâncime de cca 2m.) până în cazangerie, unde sunt conectate într-un colector geotermal. Din colector fluidul ce circulă prin sonde pleacă în pompa de căldură.

Restaurarea grădinii

Chiar dacă compania de forare a avut grijă de grădina dumneavoastră după executarea lucrărilor poate fi nevoie de o ușoară împrospătare a curții. Puteți replanta gazonul, florile etc.

Lucrul în interior poate începe

Vechiul cazan este demontat și înlocuit cu noua pompă de căldură. După aceasta instalatorul poate conecta sondele geotermale la pompa de căldură.

După finisarea instalației sistemul de sonde este împlut cu lichidul special ce este lăsat să circule pentru câteva ore până tot aerul iese din sistem.

Un electric va instala toți senzorii necesari și va conecta pompa de căldură la panoul electric al casei.

Este timpul să testăm dacă totul funcționează

 

Acum instalatorul va verifica cu grijă dacă totul funcționează și să vă informeze despre cum să utilizați și să întrețineți pompa de căldură. De asemenea este important să completați împreună cu instalatorul talonul de garanție și să înregistrați pompa de căldură. De obicei durează de la câteva zile până la câteva săptămâni până când întregul sistem geotermal este finisat.

Acum sunteți gata să vă porniți pompa de căldură!

Cât costă o pompa de căldură geotermală?

Este destul de greu să estimăm prețul întregului sistem, însă, puteți vedea gama de pompe geotermale CTC aicihttps://cvadro.md/product-category/energie-regenerabila/pompe-de-caldura-geotermale/

Lista Produse

Nu ai niciun produs în coș.