Pompele de caldura Thermia şi tehnologiile din spatele lor.

octombrie 29, 2022

Pompele de căldură Thermia și tehnologia din spatele lor.

Tehnologiile ce duc la o Eficienta anuala Superioara

Sunt mai multe moduri de a masura eficienta unei pompe de caldura. Cel mai bun mod este cel care ia in calcul conditiile climaterice prezente pe tot parcursul anului, zilele calde vara si zilele friguroase iarna.

Ca client, desigur ca trebuie sa stii cat de efectiva este o pompa de caldura. Dar ce conteaza de facto, este eficienta pompei de caldura in conditiile tale personale, nu cat de eficenta este pompa in conditii de laborator, conditii ce practic nu sunt intlinite in viata reala.

Eficienta anuala este cel mai corect mod de a prezenta eficienta unei pompe de caldura .

Optimum technology – Ce este tehnologia Optimum?

Regula de aur ce defineste tehnologia Optimum este ca pompa de caldura intodeauna sa fie in cele mai optime conditii pentru functionare. Toate pompele cu tehnologia optimum sunt echipate cu pompe de circulatie ce permit controlarea vitezei de circulatie a fluidului, fiind cele mai efective de pe piata.

Controlul automat al echipamentului

monitorizeaza in continuu sistemul si daca este necesar ajusteaza viteza pompei de circulatie pentru a mentine delta temperaturii necesare in fiecare circuit.

 

Ex: Daca pompa de caldura lucreaza cu un prea mic ΔT ( 5° ) in sistemul de incalzire si cu un prea mare ΔT ( 4° ) in circuitul primar, consumul pompe de caldura creste cu circa 1000 kWh/an.

Tehnologia HGW– Creste Eficienta Anuala!

 

Cu HGW (Hot Gas Water heater) Thermia a solutionat ceea ce parea o ecuatie inrezolvabila, folosind tehnologiea patentata HGW, am reusit sa producem apa calda cu acelasi COP ca si producerea agentului termic.

Rezultatul: In timpul lunilor cand casa este incalzita cu ajutorul Diplomat Optimum G3, se produce mult mai multa apa calda decat ar produce alte pompe de caldura de pe piata. In acest timp pompa de caldura poate atinge un COP de 5.

 

Aceasta rezulta intr-un SPF cu 10% mai mare (Sesonal Performance Factor).

 

Mai jos avem schema tehnica a unei pompe de caldura cu tehnologia HGW.

Tehnologia TWS avantajele in producerea apei calde.

Lista Produse

Nu ai niciun produs în coș.