Pregătiți-vă pompa de căldură pentru iarnă

O pompă de căldură de înaltă eficiență se poate livra 50-75% economii de energie în comparație cu sursele tradiționale de energie. Dacă aveți o pompă de căldură ca sursă de căldură în casa ta, avem cateva sfaturi generale pentru tine, înainte de a intra în sezonul rece.

Aici sunt 6 pași simpli de depanare a pompei de căldură pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune pentru încălzirea gospodăriei În timpul sezonului rece. Cele mai multe dintre ele vă puteți face într-o chestiune de minute!

Pasul 1: Verificați nivelul de saramură
Este esențial ca circuitul de saramură este întotdeauna umplut cu niveluri de fluid corect în caz contrar instalația de încălzire se poate deteriora. Nivelul lichidului poate varia, de asemenea în funcție de temperatura sursei de căldură. În nici un caz trebuie să i se permită nivelul lichidului să scadă atât de departe încât nu mai este vizibil în vasul de expansiune. În cazul în care nivelul de saramură este prea mică, vă rugăm să contactați instalatorul.

pas 1

Pasul 2: Curățați sita de circuit cu saramură
filtru de impurități Circuitul de saramură trebuie să fie curățate de două ori pe an. Pentru a-l curăța: Opriți pompa de căldură; Se scoate izolația din jurul robinetului de umplere; Închideți robinetul de închidere (A) în poziția închisă; Deșuruba capacul (B) și scoateți-l; Demontați și clătiți filtrul (C); Puneți la loc filtrul; Se verifică dacă inelul O (D) de pe capacul nu este deteriorat; Înșurubați capacul din spate în poziție; Închideți robinetul de închidere în poziția deschis; Remontarea izolația din jurul robinetului de umplere; Porniți pompa de căldură.

pas 2

Pasul 3: Verificați nivelul de apă al sistemului de încălzire
Se verifică presiunea din conductă a instalației de încălzire o dată pe lună. Manometrul extern trebuie să aibă presiunea corectă. Presiunea instalației de încălzire poate diferi de la o țară la alta, dar cea mai comuna setare este între 1 și 1,5 bari. În cazul în care valoarea de afișare este mai mică de 0,8, apa trebuie sa fie completat. În cazul în care presiunea din sistemul de încălzire este prea mică sau nu sunt conștienți de setările de presiune a sistemului de încălzire, vă rugăm să contactați instalatorul local.pas3

Etapa 4: Curățați sita pentru sistemul de încălzire
Sorbul trebuie să fie curățate de două ori pe an. Au o cârpă gata La deschiderea capacului sita ca o cantitate mică de apă, de obicei, vă scapă. Pentru a curăța sita: Opriți pompa de căldură; Închideți robinetul de închidere (A) în poziția închisă; Deșuruba capacul (B) și scoateți-l; Demontați și clătiți filtrul (C); Puneți la loc filtrul; Se verifică dacă inelul O (D) de pe capacul nu este deteriorat; Înșurubați capacul din spate în poziție; Închideți robinetul de închidere în poziția deschis; Porniți pompa de căldură.

pas4

Pasul 5: Comutarea modurilor de operare
În meniul de operare you-can-septembrie modul de funcționare al pompei de căldură. Asigurați-vă că înainte de a ajunge sezonul de încălzire pompa de căldură este în modul AUTO sau ÎNCĂLZIRE modul de pompă.

Când se schimbă modul de operare, confirmați alegerea prin apăsarea butonului din dreapta o dată. Asteriscul va trece la modul de operare selectat.

pas5